Kali pertama aktiviti kemanusiaan ‘Good Will Walk’ ini bermula ketika Rishiwant bersama 5 orang sukarelawan telah berjalan sejauh 300km dari 17 Mei sehingga 24 Mei, dari Silat Road Gurdwara di Singapura, sehingga ke Gurdwara di Melaka. Mereka telah berjaya mengumpul hampir RM40,000 untuk United Sikhs dan Gurpuri Foundation untuk menghasilkan tempat teduh bagi kanak-kanak yang […]

#WiraNegaraku

Rishiwant Singh, Pengasas Aktiviti Kemanusiaan Good Will Walk

Kali pertama aktiviti kemanusiaan ‘Good Will Walk’ ini bermula ketika Rishiwant bersama 5 orang sukarelawan telah berjalan sejauh 300km dari 17 Mei sehingga 24 Mei, dari Silat Road Gurdwara di Singapura, sehingga ke Gurdwara di Melaka.

Mereka telah berjaya mengumpul hampir RM40,000 untuk United Sikhs dan Gurpuri Foundation untuk menghasilkan tempat teduh bagi kanak-kanak yang kurang upaya dan mangsa bangjir di Kashmir, India.

Semasa tragedi banjir di Kelantan pada 2014, Rishiwant dan United Sikgs telah berjaya mengumpulkan hampir 100 tan makanan dan bantuan kecemasan bagi 30 keluarga di Gua Musang. Bantuan tersebut telah dihantar melalui udara kerana jalan darat telah terputus akibat banjir.

Pada 2015 pula, dengan bantuan komuniti Sikh, Rishiwant telah mengadakan satu lagi aktiviti Good Will Walk sejauh 780km selama 34 hari dari Perlis ke Melaka, dan mereka telah berjaya mengumpulkan wang sejumlah RM130,000.

Rishiwant bukan sahaja terlibat dalam aktiviti kemanusiaan Good Will Walk sahaja, dia turut terlibat dalam bantuan kemanusiaan di Myanmar, Filipina, Syria, Aceh dan banyak lagi.

#Negaraku

Tontoni lagi.

[this div will be converted to an iframe]